Ανακοίνωση Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ 2

Οι συναντήσεις της Ομάδα Ενδυνάμωσης για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ξεκινούν για 2η χρονιά στη Θεσσαλονίκη με νέα ομάδα.

 

Στόχος των συναντήσεων είναι η διερεύνηση διαφορετικών ταυτοτήτων όπως τις βιώνει το κάθε άτομο ξεχωριστά και το μοίρασμα εμπειριών και συναισθημάτων. Απώτερος στόχος είναι η προσωπική ενδυνάμωση μέσα από την αλληλεπίδραση και τη συνύπαρξη σε έναν ασφαλή χώρο.

Ο συντονισμός της ομάδας έχει μη κατευθυντικό χαρακτήρα. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι να απασχολούν τα άτομα σε προσωπικό επίπεδο ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου αντίστοιχα.

 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε 2η Παρασκευή 20:45-22:15. Η πρώτη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 2/10 και ώρα 20:45, εφόσον συμπληρωθούν οι συμμετοχές.

Τόπος διεξαγωγής: Β. Όλγας 148, 4ος  όροφος. 

Συμβολικό κόστος συμμετοχής ανά συνάντηση €5,-.

Θα προηγηθεί σύντομη ατομική συνέντευξη κατόπιν συνεννόησης. 

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Τι είπαν το μέλη του περσινού κύκλου για την ομάδα:

 

Ένιωσα από την πρώτη στιγμή οικεία και ασφάλεια, όπως θα έπρεπε να νιώθουμε στις οικογένειες μας. Είναι μια οικογένεια για μένα η ομάδα μας.

 

Νιώθω ελεύθερη να εκφράσω ή να ανακαλύψω πολλές πλευρές μου. Είμαι ελεύθερη να είμαι. Να υπάρχω. Είμαι ορατή στην ομάδα μας.

 

Νιώθω τρομερά ασφαλής σε έναν χώρο που πρακτικά βρίσκομαι ελάχιστα.

 

Σκέφτηκα αρκετά πράγματα και με ώθησε να μιλήσω στον αδερφό μου. Αυτό ήταν μια ιδιαίτερη αλλαγή τα τελευταία 5 χρόνια που έχω αποδεχτεί τον εαυτό μου.

 

Πολλές φορές φεύγω από την ομάδα με σκέψεις που με συναρπάζουν, γιατί με καθοδηγούν σε περιοχές της πραγματικότητάς μου που φοβάμαι ή έχω παραμελήσει.

 

Χαίρομαι πάρα πολύ που βρισκόμαστε και εκτός της ομάδας, χτίζοντας κάτι καινούργιο και μοναδικό στη Θεσσαλονίκη.

 

Είναι εξαιρετική η δουλειά που γίνεται και εξαιρετική η δουλειά της οδηγού που μοιάζει περισσότερο με ιχνηλάτη ή πυξίδα και λιγότερο με αρχηγό. Γεγονός που με βοηθάει, γιατί μου μαθαίνει να ακούω και να εμπιστεύομαι δρόμους που δεν γνωρίζω.

info@atwa.gr