Possibility is not a luxury; it is as crucial as bread.
Judith Butler
Judith Butler
Οι παρακάτω γενικές αρχές βασίζονται στα νεότερα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες σε παιδιά και έφηβα άτομα.
Ο όρος ομοφοβία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1969 από τον George Weinberg αναφερόμενος στην εχθρότητα απέναντι στους ομοφυλόφιλους και τον τρόμο που νιώθει ένα άτομο, όταν βρίσκεται κοντά σε ομοφυλόφιλους.
Ο όρος coming out επικράτησε από την αρχική έκφραση «coming out of the closet» («βγαίνω από τη ντουλάπα»). Αναφέρεται στη συνειδητή απόφαση του ατόμου να γνωστοποιήσει στο περιβάλλον του τον σεξουαλικό του προσανατολισμό ή/και την ταυτότητα φύλου.
Οι βασικές έννοιες με τις οποίες συσχετίζονται οι ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες είναι κομβικής σημασίας για να γίνουν καλύτερα κατανοητές οι εμπειρίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Ο σεξουαλικός προσανατολισμός στις θεωρίες της τελευταίας δεκαετίας διευρύνει τη συζήτηση ως προς τη φυσική του ρευστότητα. Η σεξουαλική προτίμηση γίνεται αντιληπτή ως ένα συνεχές και διαφοροποιείται ανάλογα με το κοινωνικό περιβάλλον και το χρονικό πλαίσιο. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η ταυτότητα φύλου, οι σεξουαλικές προτιμήσεις και τέλος η επιλογή σχέσεων είναι ποικιλόμορφες. Και κάθε μια μετατρέπεται στη θεραπευτική συνεδρία με μία ψυχολόγο ΛΟΑΤΚΙ+ σε μια ατομική αφήγηση.
Η δρ Αυγή Σακετοπούλου μιλάει για τα άγχη και τις προκαταλήψεις γύρω από τα ζητήματα ταυτότητας φύλου σε παιδιά και έφηβα άτομα.
Οι εκπρόσωποι του Orlando LGBT+ του πρώτου επιστημονικού φορέα στη Ελλάδα για ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα μιλούν ανοιχτά για τις θεραπείες μεταστροφής σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα του σήμερα. Η συνέντευξη δόθηκε στο περιοδικό ANTIVIRUS.
Ομάδα για Γονείς ΛΟΑΤΚΙ+ Παιδιών και Νέων Ατόμων
Ανακοινώνεται η έναρξη της πρώτης ομάδας γονέων ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών και νέων ατόμων στη Θεσσαλονίκη για το φθινόπωρο 2021.
Οι συναντήσεις της Ομάδα Ενδυνάμωσης για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ξεκινούν για 2η χρονιά στη Θεσσαλονίκη με νέα ομάδα.